Zihin Felsefesiyle ilgili tüm yayınları tek bir havuzdan görebileceğiniz gerçekten müthiş bir site ancak maalesef yayınlar yabancı dilde. Eğer bu benim için sorun değil tüm kaynakları önüme getir diyorsanız TIKLAYIN
Bu sitenin içeriğiyle ilgili biraz bilgi vereyim. Sitede Zihin Felsefesi, Yapay Zeka Felsefesi ve Bilinç Felsefesi gibi altdallar var ve bu altdallarda; örneğin Yapay Zeka felsefesinde 557 makale bulunuyor ve bu sadece özel bir alana ayrılmış makale sayısı.
Bilinç Felsefesine dair 1312, Bilişsel Bilimlerin Felsefesiyle ilgili 909 ve Bilincin Bilimi adlı alanda da 1564 makale bulunuyor. Bunların da altdalları var ve konu spesifikleştikçe yayın sayısı buna paralel olarak azalıyor.
Bu makaleler farklı farklı dergilerde indexlenmiş ve pdf formatında indirebileceğiniz ya da online okuyabileceğiniz sitelere yönlendiriliyor. Tabii bazı yayınlar kitap şeklinde ve bunları okuma izniniz yok ancak çoğu makale ücretsiz olarak ve pdf formatında ya da online biçimde hizmetinizde.
Zihin Felsefesiyle ilgili ancak daha çok tıp cephesinden bu alanla ilişkili makalelerin olduğu, pskiyatrik ve nörolojik vakaların tanıtıldığı yararlı bir site. TIKLAYIN
Felsefenin her dalıyla ilgili çok büyük bir kaynak havuzuna sahip sitede zihin felsefesiyle ilgili neredeyse aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.
TIKLAYIN
Bu site de zihin felsefesi üzerine yazılmış kitapları bulmanızı sağlıyor.
TIKLAYIN
Bu site ise yukarıda saydığım fonksiyonların hepsini tek bir yerde toplamış ve hem kaynakça hizmeti, hem literatür taraması hem de yayını okuyup kaydetmenizi sağlıyor.
TIKLAYIN
Bu sitede de Felsefeci David Chalmers zihin felsefesiyle ilgili okumamız gereken kaynakların listesini derlemiş ve bir nevi başlangıç seti hazırlamış. Hem yeni başlayanlar hem de bu alana aşina olanlar için oldukça yararlı bir site.
TIKLAYIN
Bu site Wikipedia'nın akademisyenler eliyle düzenlenmiş hali gibi ve Zihin Felsefesi için de yararlı bağlantılar var ve geliştirilmeye devam ediyor. TIKLAYIN
Yine akademisyenlerin oluşturduğu akademik bir topluluk ve türk ve yabancı katılımcılar var. Philosophy of Mind başlığına girerseniz hem akademisyenleri takip edebilir hem de yayınlarını ücretsiz indirebilirsiniz.
TIKLAYIN
Yukarıdakilerin hepsi ingilizce olduğu için birkaç tane de türkçe link paylaşalım. Gerçi türkçe de söylediğim gibi çok fazla çalışma yok ama ilgilenen arkadaşlar uygun anahtar kelimeleri girdiğinde bu site literatürdeki tüm çalışmaları size sunuyor.
TIKLAYIN
Ulusal Tez Merkezi de değerlendirilebilir , tezler bildiğiniz gibi makalelere göre daha uzun ancak daha kapsamlı bir inceleme için önemli kaynaklar. Zihin felsefesi etiketli çok az tez olsa da geliştirilmeye devam ediyor.
TIKLAYIN
Son olarak da Ulusal Veri Tabanları'ndan Sosyal Bilimler veritabanını kullanarak bu alanla ilgili makalelere ulaşabilirsiniz. TIKLAYIN
1 yorum:
çok yararlı linkler.
emeğinize sağlık.
Yorum Gönder